2013. november 16., szombat

Arcana Famiglia 2 ~Jolly ED~

Ez a bejegyzés nem Japánról szól, szóval akiket nem érdekel az animés blablám nyugodtan kihagyható.:)










Már jó rég írtam otoge összefoglalókat,  de most megérett egy újabbra. Na nem akarok részletesen belemenni, annyi időm úgy sincsen, de muszáj kiírnom magamból, mert olyan ♡(˃͈ દ ˂͈ ༶ )

Ha legalább játszottál az első játékkal, ( vagy láttad az animét, amiből mondjuk nem sokat lehetett megtudni), akkor érteni fogod nagyjából miről beszélek.
Az első játék Mondo köré fonódott, a special pedig Libertá köré. Ha össze kell hasonlítsam őket action-ben Vascello szinte dúskált, bár ez annak köszönhető, hogy csak 3-4 napot ölelt fel a special, míg az első játék jóval többet. Nagyjából fele-fele arányban volt elosztva a komoly és a vicces jelenetek aránya, de Arcana 2-ben ez az arány úgy látom felborult, legalábbis Jolly route-jából ítélve.
Sőt, egy olyan szintű komolyságúra növekedett a története, amire egyáltalán nem számítottam!
Az nem kétséges túlszárnyalta az első játékot, tudtam  hogy epic lesz de hogy ennyire !!
Még csak Jolly ED1-et játszottam ki 2 nap alatt, de tele vagyok kérdésekkel és nyugtalansággal, meg se fordult a fejemben ilyen féle vég.T_T

Kb. fél év telt el Vascello óta, december van, és ha kijátszottad az előző játékok összes routeját, akkor már az elején elérhetővé vál Dante, Jolly, és Ash route-ja. Vascello ED1 után játszódik a történet, tehát nem 0-ról indultok a szerelmeddel mint Utapuriben LOL
Jolly-nak Arcana elején a mindene Mondo volt, de ahogy múlik az idő Felicitá lett számára a világ közepe.  Felicitá kihozta belőle a legjobbat, azt a sok kedvességet ami már amúgy is megvolt benne, csak sosem mutatta senkinek. Már több mint fél éve járnak, és eszméletlenül élveztem, ahogy a sok felmerülő apró-cseprő, és nagy gondokkal megküzdenek együtt, és legyűrik őket egymás mellett. Felicita egyáltalán nem használja Gli Amanti-t, hogy jobban megértse Jolly-t, vagy a többieket. Néha hiányzott hogy nem tudok abszolút random pillanatokban belekukkantani a másik szívébe, és olvasni a poénos/szívolvasztó titkokat. Ezzel is azt akarták elérni, hogy  ráléptek a felnőtté válás útjára, ami nemcsak Felicitára igaz, és megtanulják megismerni a másikat, őszinték lenni egymással, és saját magukkal.
A történet dióhéjban: Nordiáról kereskedők érkeznek. 5 új karakter bukkan fel, név szerint Vir, Agata, Neve, Sera(fino) és Teo.  Kiderül van náluk tarot kártya, ami ugye lehetetlen, mert mind a Famiglia birtokában van ( Vascello erre
épült ugye, mert Ash ellopta őket). A kastélyba hívatja őket Mondo, ahol Vir-rel köt Mondo egy alkut. Csak  a játék végén derül ki mi is volt ez, de nem mondja el senkinek Mondo, és ismét fel akarja áldozni magát a családért, amit egyértelműen nem hagynak annyiban.
A nagy titokra fény derül, ami az, hogy Vir tulajdonképpen az, aki készítette a tarot kártyákat, és el akarja pusztítani az összeset. Megváltozott a kártyák végzete, amitől a tulajdonosok haldokolni kezdenek. Sumire és Libertá testén már megjelentek a tünetei,  és mivel Mondo a "Világ" tarot kártya tulajdonosa, az ő halála  árán  képes elpusztítani őket. Persze titokban tartja, kegyes hazugág ahogy mondani szokták. Vir-rel az alku arról is szólt odaad három kártyát, amit aztán Sera és társai megkapnak. Még nem tiszta pontosan mire is kellett, de köze lehet Nordiához, mert valami katasztrófa fenyegeti, amit csak a tarot kártyák erejével lehet megvédeni.
Jolly és Felicitá nekilát, hogy megtudja mit titkol Mondo, de nem járnak sikerrel. Közben Elmo beteg lesz, és itt egy fontos dolog történik. Meghalt volna, mert Jolly akármennyire se akarja beismerni, de nem tudta megmenteni, Vir megjelenik és a Bölcsek kövével megmenti. Nem tiszta még, de ez csak egy utánzat lehetett, nem az igazi, mert Virnek a másik célja a  kártyák elpusztításán kívül az a Bölcsek Köve. Elmo kómába esik, és mikor felébred eltűnik, átváltozva egy 17 éves fiúvá. Virrel üzletet kötöttek, cserébe hogy megmenti az életét teljesíti három kívánságát. Elmo aztán beáll Vir-hez, de néha ellátogat az "anyukájához" és "apukájához". Meg akarja gyűlölni Jolly-t, mert sosem szerette, és mert nem akarta elfogadni Vir segítségét.
A végén aztán röviden az lesz, Jolly elmegy megküzdeni Vir-rel, Felicitá is jön, de kudarcba fullad. Jolly megsérül, elveszti a látását ( Stigmatája ugye a szemében volt), és kómába esik, majd mikor felébred is ágyhoz marad kötve. Fehér lett a haja.
Ezzel az áldozattal mindenkit megment, ami ugyan önkéntelen volt, mégis megtörtént.

ED1
Az állapotában nem lesz változás, éppezért szakítani akar Felicitával, aki nem hagyja annyiban, és nyomatékosan a tudatára adja, esze ágában sincs tágítani tőle, életük hátralévő részében se. Megkéri a kezét ( igen, Felicitá Jolly-ét), felveszi a Jollytól kapott menyasszonyi fátylot, és egy virággyűrűvel örök hűsűget fogadnak egymásnak.
Nagyon szép volt, de miért érzem BADED-nek?? Mióta lett Arcanából keserédes végű történet? Csak nem Rejet-hagyományt akartak követni?

ED2
Jolly szép lassan felépül, ( oké, valszeg ez lett volna ED1 után is, nem hal meg), a látását persze nem nyerte vissza. Elutazik Nord-ra, ahol régen élt, és ahol megtalálta Mondo anno. Ezzel szembe akart nézni magával, hogy új lappal indulhasson.
Lucáék összeálltak hogy megmentsék, és csak idő kérdése, míg rájönnek ( Ash, Luca és Elmo főleg, az alkimisták) a gyógyulása kulcsára, cserébe viszont azt kérték Jolly-tól nézzen szembe a múltjával, és rója le nekik.
Azt hiszem ez a kedvenc ED-em.

ED3

Jolly gyógyulgat, már tud járni , és Fel mindennap kiviszi a kertbe, de a látását nem nyerte vissza.
Elmo felbukkan, és a testében lévő Bölcsek Kövével meggyógyítja Jolly-t, de így meghal. Elmondja mindkettejüket nagyon szereti, és hogy legyenek egymással boldogok. WTF?!!!?


Special
Na ez egy threesome-ra emlékeztetett inkább, vagy ha van foursome akkor arra xD
Luca és Elmo szembenéz Jolly-val, aki ugye az apjuk ( hú de furcsa volt), végre kimondta Luca hogy "apa", asszem ez egy életre megmarad bennem. Közölték meggyógyítják, és hogy aztán megviaskodnak Felért. Inkább Elmo mondta, le is smacizta Felt, de Luca is elszólta magát. Nyugtázták indketten hasonlítanak az apjukra, Luca mondta ezt nem veszi dícséretnek x3
Hát az biztos nagyon furcsa volt látni ezt a családi újjáegyesülést, maga Jolly szájából hogy "fiam" irtó furcsa volt hallani, na nem rossz értelemben, ebből is látszik szembenéztek a múltjukkal.


És most nekiállok Lucának!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése